Colagenul Hidrolizat

      Ce este colagenul ?

     Colagenul este cel mai important element de legatura al organismului și reprezintă aproximativ 30% din proteinele  corpului nostru. Colagenul este proteina structurală cheie care asigură coeziunea, elasticitatea și regenerarea tuturor țesuturilor noastre conjunctive, inclusiv pielea, tendoanele, ligamentele  și oasele.

În esență, colagenul este puternic, flexibil și este “cleiul” care ține totul împreună. El întărește diferitele structuri ale corpului și contribuie la fermitatea pielii noastre.

Există multe tipuri diferite de colagen în corpul nostru, dar între 80 și 90% aparțin tipului I, II sau III, majoritatea fiind colagenul de tip I. Fibrele  de colagen de tip I au o rezistență enormă la tracțiune. Aceasta înseamnă că pot fi întinse fără a fi rupțe.

        Diferitele celule din țesuturile noastre sunt responsabile de producerea de colagen. Celulele utilizează aminoacizi și peptide specifice ca blocuri de construcție pentru producerea structurii de helix de colagen. Aceasta este apoi organizată în fibrele puternice care asigură suportul țesutului structural, flexibilitatea și capacitatea de a rezista forțelor.

                    Rolul colagenului în organism

     Odată cu vârsta, corpul nostru începe să producă mai puțin colagen, iar primele semne de îmbătrânire încep să apară. De la vârsta de 30 de ani și in mod accelerat dupa varsta de  40, pierderea de colagen afectează toate țesuturile conjunctive.

 Iată cum:

Pielea  :  Deoarece celulele pielii devin mai puțin active, rețeaua de colagen care asigură fermitatea și structura pielii se descompune. Pielea noastră devine deshidratată și mai subțire, în timp ce liniile fetei se modifica si ridurile încep să apară.

Oasele  :   Cresterea osului devine dezechilibrata, cu o pierdere de masa osoasa care depaseste formarea osoasa. Acest lucru face ca oasele noastre să devină mai fragile și mai friabile.

Articulaţiile :  Nivelurile mai scăzute de colagen și alte componente ale matricei articulare cauzate de îmbătrânire pot duce la pierderea funcției cartilajului și a articulației. Acest lucru duce la disconfort .

Muşchii  :  O pierdere treptată a masei musculare și a rezistenței cauzate de îmbătrânire poate afecta echilibrul, mersul și mobilitatea corpului.

                    Ce sunt peptidele de colagen?

              Peptidele de colagen sunt mici peptide bioactive obținute prin hidroliza enzimatică a colagenului, cu alte cuvinte, descompunerea legăturilor moleculare dintre catenele de colagen individuale și peptide. Hidroliza reduce fibrile de proteine de colagen de aproximativ 300 – 400kDa în peptide mai mici cu o greutate moleculară mai mică de 5000 Da. Peptidele de colagen sunt, de asemenea, cunoscute sub denumirea de hidrolizat de colagen .

Care sunt diferențele funcționale dintre colagenul, gelatina și peptida de colagen?

– Colagenul este un ingredient sigur și natural disponibil în diferite grade. Acesta poate fi găsit în alimente, cum ar fi bulion de oase sau deserturi pe bază de gelatină. Nivelurile sale de solubilitate, absorbție și digestibilitate variază de la o clasă la alta.

Colagenul nativ este compus din lanțuri mari de aminoacizi triplu helix și întărește structura corpului nostru. Nu este solubil

– Gelatina este obținută prin hidroliza parțială a colagenului. Acest proces are loc atunci când elicile triple de colagen sunt desfacute până la punctul în care sunt trase în afară din toroane individuale.                                                 Gelatina se va dizolva numai în apă fierbinte și va coagula atunci când este răcită (aceasta este aceeași gelatină pe care o veți obține în bulionul de oase pe care îl pregătiți acasă). Datorită funcțiilor de gelifiere, spumare, emulsifiere și legare, gelatina este adesea utilizată în aplicații culinare, cum ar fi bomboane gumate, jeleuri, agenți de îngroșare a sosului etc. Gelatina are, de asemenea, un rol de neînlocuit în aplicațiile farmaceutice, unde este adesea folosit ca excipient pentru fabricarea capsule moi și tari. Gelatina are o greutate moleculară de 50 kDa.

        Atunci când gelatina este hidrolizată și mai departe, acele catene individuale de proteină sunt descompuse în peptide mici de aminoacizi.

– Peptidele de colagen sunt solubile în apă rece, foarte digerabile și gata de a fi absorbite de corpurile noastre. Studiile au demonstrat că peste 90% din peptidele pe care le consumăm sunt digerate și absorbite în interior la câteva ore după consum. Această absorbție rapidă asigură o livrare eficientă a peptidelor esențiale și a aminoacizilor către locul lor de acțiune din corpul nostru.

 Peptidele de collagen sunt foarte biodisponibile. Acestea acționează ca blocuri de construcție, reînnoind țesuturile corporale, cum ar fi pielea, oasele și articulațiile. Numeroase studii științifice au demonstrat beneficii pentru sănătatea articulațiilor și a oaselor, frumusețea pielii, îmbătrânirea sănătoasă. 

Peptidele de colagen Peptan® sunt așa-numitele peptide de colagen tip 1. Aceasta înseamnă că sunt identice cu colagenul găsit în oasele și pielea umană. Peptan® este un produs bioactiv  natural de înaltă puritate, care conține mai mult de 97% proteine .

 Peptidele de colagen Peptan sunt optimizate pentru biodisponibilitate și activitate ridicată, iar forma lor hidrolizată le face ușor digerabile de către oameni. Peptan este un ingredient bioactiv care a fost dezvoltat special pentru a oferi beneficii multiple pentru sănătate . Ca ingredient natural, non-alergenic și curat, poate fi ușor și eficient încorporat în alimente și băuturi funcționale, alimente cosmetice și suplimente alimentare fără a afecta gustul sau mirosul.

Pentru a afla si alte proprietati ale peptidelor de colagen Peptan puteti accesa linkul de mai jos :

https://topingrediente.ro/product/1424/peptide-de-colagen.html

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.