Tendinte pentru torturile de nunta in 2019

In fiecare an creatorii de torturi se străduiesc să reinventeze modul de prezentare al torturilor de nuntă, se distrează încorporând diferite culori, forme, modele si materiale pe care poate niciodată nu le-am fi folosit în trecut pentru realizarea acestor torturi speciale.

  Culori și arome diferite, forme și mărimi neobisnuite, oricum ar fi,  întotdeauna o prezentare exceptională ne face să uităm de calorii și să ne bucurăm cu toate simțurile de o felie mare dintr-un tort cu aspectul unei opere de arta.

  In anul 2019 tendinta de decorare pentru torturile de nunta se indreaptă spre pictura manuala, folosirea formelor rectangulare, a detaliilor aurii, a detaliilor cupru dar și spre stilul boho nonconformist și relaxat, aparent dezorganizat și fără reguli cromatice.

  Haideti să descoperim împreună câteva din tendințele de decorare a torturilor festive în anul 2019 !

                 Forme neobișnuite, rectangulare ale tortului de nuntă

       Formele neconvenționale, dreptunghiulare, pătrate sau asimetrice apar în 2019 în trendul torturilor de nuntă.

Pentru miresele  care doresc o siluetă modernă pentru tortul de nuntă și vor să renunțe la versiunile tradiționale rotunde, torturile dreptunghiulare înalte și înguste, hexagonale sau asimetrice vor reprezenta o  optiune în acest an. 

  O formă care se pare ca va fi populara in urmatorul an, mai ales pentru cei ce nu iubesc glazura este tortul ,,literă,,

     Formele geometrice utilizate în decorarea torturilor se pare că vor fi mult mai prezente în acest an. O variantă de decorare ar putea fi decorul geometric auriu aplicat pe un finisaj mat de culoare închisă, înfrumusețat cu perle de zahar și flori delicate pentru etajul superior al tortului.

                                         

 Decor structurat Brushstroke

         Pentru cei ce caută un alt fel de tort pentru nuntă, metoda de decor structurat ,,brushstroke,, (tușe de pensulă – aspectul aminteste de paleta de culori a pictorului) reprezintă o alegere minunată.  Decorul ușor de realizat prin topirea ciocolatei pe hârtie de copt (și folosirea unei pensule pentru crearea bucaților care vor fi aranjate dupa întarire pe tortul fondant) poate fi personalizat după inspirația fiecaruia.

                                       

    Detalii arămii ( cupru )

    O noutate în trendul de decorare a torturilor de nuntă în anul 2019 se așteaptă a fi utilizarea detaliilor arămii. Culoarea roșiatică a cuprului se pare că va fi prezentă atât în realizarea accentelor sclipitoare ale torturilor speciale cât și pe prăjiturile de nuntă și mesele de deserturi, pe tot parcursul anului viitor.


                  Detalii aurii

              Dacă anul 2018 a fost plin de tonuri metalice, sclipiri date de ornamentele geodezice și marmorări elegante, în 2019 tendința este de îndepartare față de sclipirile evidente și de utilizare  subtilă a elementelor aurii pentru mici accente sau pentru  inserarea textelor romantice strălucitoare.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este tort%20mesaj%20auriu.jpg

     Cercurile aurii folosite ca elemente de decor pot înfrumuseța cu succes un tort de o culoare neconventională cu etajele decorate în mod simplu cu ajutorul florilor si frunzelor verzi.

               

  Flori comestibile și decor realizat cu fructe proaspete

    Florile comestibile și fructele proaspete ca variantă de decorare a torturilor vor fi una din opțiunile pentru torturile anului 2019. Flori comestibile naturale proaspete cum sunt florile de borago (limba mielului), florile pomilor fructiferi, florile begoniilor cerate, panseluțele, condurul doamnei, violetele și florile de cerceluș aduc un plus de eleganță decorului.

Pentru cei ce vor sa renunțe la aranjamentele clasice, o variantă pentru înlocuirea florilor ca elemente de decor o reprezintă folosirea fructelor proaspete, iar anul acesta în prim plan regăsim smochinele, cireșele, merele miniaturale si omniprezentele fructe de pădure.

                                              

    Pictura manuala

      Anul acesta vom întâlni des pictura manuală în decorarea torturilor festive. In timp ce anul trecut am întalnit texturi diferite, reliefate, de la utilizarea efectului de geodă stâncoasă la cel de ciment brut, în anul 2019 se pare că va predomina pictura manuală florală delicată și desenele florale naive.

                                                    Frunze naturale

         In ideile de design al torturilor de nuntă se regăsește și folosirea frunzelor naturale pentru torturile simple, cu aspect rustic, în mod special a frunzelor de ferigă, eucalypt și a plantelor aromate.

                                             

  Stilul neconvențional

    Deși nunțile rustice au fost la modă acum câțiva ani, stilul neconvențional de decorare a torturilor de nuntă revine în 2019.

Torturi decorate nonconformist, cu pene, dantelă strălucitoare, panglici lucioase și mărgele vor fi o variantă a torturilor festive în acest an.

                                                   

   Stilul gotic

      Un stil mai greu de ,,digerat,, stilul gotic este reinventat în 2019 cu ajutorul fondantului negru pus în valoare prin asocierea cu elemente luminoase. Este perfect pentru cei ce își doresc un tort de nuntă asa cum nimeni nu a mai vazut, fondantul negru cu aspect dramatic fiind în perfectă armonie cu detalii delicate,  flori naturale, tușe pastel, frunze aurii, dantelă și pictură manuală.

                                         

 Torturi albe monocromatice 

          O tendintă de urmărit în anul 2019 este cea a torturilor de nuntă albe monocrome, în special cele cu glazura din fondant alb. Deși la prima vedere această temă monocromatică pare plictisitoare, nu este asa.

Tendinta se concentrează asupra torturilor din fondant alb structurate, decorate cu elemente foarte complexe, cu flori modelate și dantelărie ce amintesc de o sculptură într-un bloc de marmură. Este tortul perfect pentru o nunta tradițională dar totuși romantică.

                                           

Tortul de nunta din gogoși

               Pentru cei  care vor ceva nou sau pur și simplu caută o alternativă de economisire a banilor pentru luna de miere, anul 2019 vine cu o noutate : tortul din gogoși. Mai bine spus, turnul din gogoși, realizat din gogoși cu glazura colorată în funcție de imaginația fiecaruia.

                                           

  Tortul de brânză

              Un tort special întâlnit în anul 2018 și care ramâne la modă și anul acesta este tortul de brânză. Ornat cu fructe naturale , struguri sau smochine, tortul de brânză realizat din rotocoale perfecte de brânză cu mucegai nobil, este alternativa perfectă pentru cei ce nu sunt chiar fanii dulciurilor.

Advertisement

One Comment Add yours

  1. Dino Chef says:

    Torturile albe,cu fondant fin sunt cele mai cautate .Arata eleganta si stil. Un articol captivant!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.