
Ingrediente :
- 10 foi de gelatină albă Ewald Silver
- 1 păstaie de vanilie sau 1/2 linguriță aromă de vanilie
- 2 cutii de friscă (250 g)
- 250 ml lapte
- 3 linguri de zahăr sau mai mult, după gust
- 1 vârf de cuțit scorțișoară
- câteva linguri de fistic mărunțit pentru ornat
Pentru garnitura de caise
– 400 g caise
– 2 linguri de zahăr
– 100 ml vin alb sau 2 linguri de suc de lămâie peste care adaugați apă până la 100ml
– 5 frunze de mentă
Mod de preparare :
Pentru Panna Cotta:
Înmuiați gelatina Edwald în apă rece. Tăiați păstăile de vanilie în jumătate și scoateți miezul. Puneți frișca, laptele, zahărul, scorțișoara, miezul păstăii de vanilie sau aroma de vanilie pe foc până la fierbere. Opriți focul și dizolvați gelatina din care a fost eliminat excesul de apă. Se toarnă crema de lapte printr-o sită. Clătiți mici forme sau cupe (aproximativ 100 ml) cu apă rece și umpleți-le cu crema de lapte . Lasați să stea peste noapte în frigider pentru a gelifia.
Pentru garnitura de caise:
Opăriți caisele cu apă clocotită și clătiți cu apă rece. Îndepărtați coaja, tăiati în jumătate și îndepărtați samburii. Puneți zahărul la căldură medie într-o oală mare. Când începe să caramelizeze adăugați încet vinul alb sau zeama de lămâie cu apa (atenție : sa nu stropească !). Inmuiați caisele în el. Tăiați frunzele de mentă în benzi și le amestecați în compot.
Sugestii de servire : Pentru a îndepărta Panna Cotta răcit din formă, se scufundă în apă fierbinte, fără a permite ca apa să intre în contact cu Panna Cotta. Slăbiți crema din formă cu un vârf de cuțit și răsuciți-o pe placa de servire. Serviți Panna Cotta presarată cu fisticul mărunțit și cu garnitura de caise lângă.
Informații : Aproximativ 290 de cal, 21 de grame de grăsime pe porție
Sfat : Panna Cotta are, de asemenea, un gust bun cu orice fel de fructe proaspete.
Si o varianta cu mai putine calorii:
Panna Cotta din iaurt grecesc cu garnitură de caise
(6 porții)
- 1/4 cană apă rece
- 10 foi gelatina foi Ewald Silver
- 500 g iaurt și 250 g frișcă lichida neîndulcită
- 1 păstaie de vanilie sau 1/2 linguriță aromă de vanilie
- 3 linguri zahăr sau mai mult, după gust. Zaharul poate fi înlocuit cu îndulcitor (xylitol, stevia, sweet pearl etc)
- 1 vf linguriță scortișoară
- câteva linguri de fistic mărunțit pentru ornat
Pt garnitura de caise :
– 400g caise
– 2 linguri zahar sau îndulcitor dacă preferați
– 2 linguri suc de lămâie amestecat cu apa , până la 100ml
– 4 frunze mentă tăiate fâșii
– 4 grame pectină sau zahar gelifiant (1 lingură)
Înmuiati gelatina Edwald în apă rece. Tăiați păstaia de vanilie în jumătate și scoateți miezul. Puneti frișca, zahărul, scorțișoara, miezul păstaii de vanilie sau aroma de vanilie pe foc până la fierbere dar nu lăsați să fiarbă. Opriți focul și dizolvați gelatina din care a fost eliminat excesul de apă. Când amestecul s-a mai răcit, amestecați și iaurtul grecesc. Se toarnă crema de lapte printr-o sită. Clătiți mici forme sau cupe (aproximativ 100 ml) cu apă rece și umpleți-le cu crema de lapte . Lăsați să stea peste noapte în frigider pentru a gelifia.
Pentru garnitura de caise:
Opăriți caisele cu apă clocotită și clătiți cu apă rece. Îndepărtați coaja, tăiati în jumătate și îndepărtați sâmburii. Puneți zahărul amestecat cu pectina, zeama de lămâie și apa la căldură medie într-o oală mare. Când începe să gelifice adaugați caisele tăiate . Tăiați frunzele de mentă în benzi și le amestecați.
Sugestii de servire : Pentru a îndepărta Panna Cotta răcit din formă, se scufundă în apă fierbinte, fără a permite ca apa să intre în contact cu Panna Cotta. Slăbiți crema din formă cu un vârf de cuțit și răsuciți-o pe placa de servire. Serviți Panna Cotta presarata cu fisticul mărunțit și cu garnitura de caise lângă.