
O rețetă pentru un început de weekend cu temperaturi de vară : burger clasic din carne de vită.
Aveți nevoie de : carne de vită, bacon felii subțiri, brânza ceddar, chiflă, condimente, salată, inele de ceapă rosie, castraveți murați, muștar și ketchup, condimente, plante aromate.
- Combinația perfectă de carne pentru burger este de 80% carne și 20% grăsime. Folosiți bucăți de mușchi sau piept de vită ce au gust și textură dar nu conțin grăsime, amestecate cu bucați de antricot și carne de pe coaste (conțin grăsime).
Carnea trebuie amestecată bine și presată în mod repetat, pentru a nu se desface pe grătar.

- Pentru aromă folosim condimente și plante aromate : busuioc, pudra de chili, curry, usturoi pudra, ghimbir pudra, măghiran, oregano, cimbru pudra și desigur, piper măcinat.
- După asezonare carnea se lasă minim 1h la frigider.
- Formezi burgerii de 100 – 120 g fiecare, în principiu cu 2 cm mai mari decât chifla și grosime de minim un deget jumătate.
- Așezi burgerii pe grătarul încins, nu înainte de a presăra sare pe partea burgerului care se așează pe grătar. Când carnea e aproape gata se asează pe gratar și baconul pentru a deveni crocant.
- Rumenești pe gratăr și chifla tăiată în 2 și montezi după gust folosind brânza cheddar, ceapă roșie, castravete murat ,salată , roșie, maioneză, muștar Dijon….
In principiu la baza chiflei se pune salata ruptă bucățele și amestecată cu puțină maioneză. Urmează baconul, burgerul, ceapa, castraveții murați iar deasupra se așează capacul chiflei uns pe interior cu puțin ketchup.
