Rețeta de weekend : Tacos cu pui

                                       

          Pentru cei ce iubesc bucătaria mexicană sau doar mâncarea condimentată , tacos de pui sau orice alt fel de carne poate fi o opțiune pentru o masă rapidă și plină de gust.

          Foile de tortillas pot fi preparate înainte, sau chiar puteți pregăti o cantitate mai mare de foi care pot fi păstrate refrigerate sau congelate, iar pentru umplutură nu aveți nevoie de mai mult de 10 minute timp pentru gătit.

  1. Foile de tortillas

 Ingrediente :

– 3 căni faină

– 1 linguriță sare

– 1 linguriță praf de copt

– 1/3 cană ulei

– 1 cană de apă fierbinte

         Puneți într-un vas făina, sarea și praful de copt. Amestecați cu ajutorul unui mixer pornit la viteză medie dupa ce ați adaugat uleiul și apa, timp de 1-2 minute. Când coca se adună sub forma unei bile reduceți viteza mixerului și mai amestecați 1-2 minute până când coca devine elastică.

         Transferați coca pe o suprafață pudrată cu făină și împarțiți-o în 16 porții egale. Fiecare porție rulași-o sub forma unei bile si aplatizați-o ușor cu dosul palmei. Acoperiți bilele de aluat aplatizate cu un prosop de bucatarie și lăsați coca să se odihnească timp de 15 minute până la o oră.

Incălziți un vas grill sau o tigaie la foc mediu spre înalt.

         Pe suprafața pudrată cu făină aplatizați fiecare bilă până când obtineți un cerc cu diametrul de aproximativ 12cm. Nu suprapuneți foile de tortilla înainte de a le coace pentru că se pot lipi și va fi greu să le transferați în tigaie/grill .Dacă aveți nevoie, folosiți pentru a le așeza înainte de coacere o suprfață pudrată cu făina sau o foaie de copt.

Transferați tortillas, pe rând, câte una, în tigaia încinsă. Coaceți aproximativ 1 minut până când mici bule de aer apar la suprafața aluatului iar pe fața inferioară a aluatului apar mici puncte maronii (dacă dureaza mai mult de un minut până la apariția punctelor maronii, măriți treptat flacăra, iar dacă apar prea repede, reduceți căldura).

Intoarceți și coaceți și pe cealaltă parte pentru aproximativ 30 de secunde.

         Păstrați foile de tortillas într-un prosop de bucătarie pentru a ramane moi și pliabile.

Le puteți păstra în frigider 2-3 zile într-o punga de plastic închisă iar înainte de a le folosi le înfașurați într-un prosop de hârtie ușor umed și le încălziți la microunde.

Pot fi congelate pentru 2-3 luni separate cu foi de pergament sau hârtie cerata și depozitate în pungă de plastic.

2. Umplutura

 Pentru umplutură puteți folosi piept de pui dezosat sau pulpe de pui dezosate , carne tocată de pui sau vită, friptură de porc , în funcție de preferinte.

– Puteți folosi un sos special pentru taco, salsa  sau puteți condimenta dumneavoastră.

– Când gătiți carnea puteți adăuga legume după preferințe cum ar fi ceapa, ardeiul gras roșu sau verde, porumb ușor prăjit, măsline, varză tocată, ardei iuți murați, orice altceva preferați.

Ingrediente pentru taco din carne de pui :

  • 1 1/4 kg piept de pui fără piele, dezosat
  • condimente : 1 linguriță usturoi granule, 1 linguriță ceapă granulată, 1linguriță boia dulce, 1 linguriță boia iute, 1 linguriță chimion măcinat, un vf de cuțit piper măcinat, sare fină după gust
  • 1 ceapă roșie tăiată fin, 2 ardei verzi tăiați cuburi, 2 roșii decojite și tăiate sau 4 linguri roșii cuburi din conservă
  • 1/2 conservă de boabe de fasole roșie, opțional
  • 1/4 cană frunze de patrunjel tocate, opțional
  • 2 fructe coapte de avocado zdrobite amestecate cu 1 linguriță zeamă de lamâie, sare, piper
  • 1/2 cană smântână

          Pieptul de pui se taie fâșii subțiri și se condimentează cu piper negru măcinat și sare.  Se lasă la marinat aproximativ 1 oră.

          Intr-o tigaie se adaugă 3 linguri ulei și se prăjesc fâșiile de piept de pui pâna se rumenesc. Se scoate pieptul de pui, se adaugă în tigaie ceapa, ardeiul tăiat , roșiile decojite și tăiate cuburi, condimentele pentru taco. Nu se țin prea mult pe foc pentru a nu se înmuia prea tare. La sfârșit se adaugă fasolea boabe, dacă doriți.

          Pe o foaie de tortila se pune sos de avocado, fâșii de piept de pui, ceapă și restul legumelor condimentate, frunzele de pătrunjel și smântană (opțional).

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.