Turtă dulce

A sosit sezonul vinului fiert și al figurinelor de turtă dulce ! Un desert ce nu poate lipsi din meniul sărbatorilor de iarna, turta dulce este ușor de realizat și în plus copiii vor fi încântați să participe la decuparea și decorarea figurinelor dulci.

Turta dulce poate fi frumos ambalată și oferită alături de cadouri , folosită pentru decorarea bradului iar dacă o depozitați într-o cutie la temperatura camerei , își păstrează savoarea o săptamână.

Ingrediente : 

  • 300g unt  nesărat
  • 250g miere 
  • 300g zahăr
  • 3 ouă

Mod de preparare:

Făina se amestecă cu praful de copt și cu condimentul pentru turta dulce. Untul se amestecă cu mierea și se încălzesc la foc mic, pâna se topeste untul ( sau la cuptorul cu microunde timp de 3-4 minute, în funcție de puterea cuptorului). Zahărul se bate cu ouăle, se toarnă peste faină și se adaugă untul cu mierea.

Rezultă un aluat puțin elastic care trebuie împachetat în folie alimentară și păstrat în frigider. Trebuie să stea minim 3 ore la frigider (cel mai bine să stea peste noapte).

Se împarte aluatul în mai multe bucați și se întinde o foaie de aproximativ 0,5cm.

Se taie în diferite forme și se coace în cuptorul încins doar până când turta dulce capătă o ușoară culoare aurie. Nu se lasă prea mult pentru că se usucă prea tare.

Se lasă să se răcească bine și apoi se decorează.

Advertisement

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.