Supa de linte verde

Ingrediente :

1/4 cană ulei de măsline extravirgin sau de floarea soarelui
1 ceapa galbena medie tocata marunt
2 morcovi, decojiți și tocați mare
4 căței de usturoi, presati sau tocati
2 lingurite chimen măcinat
1 linguriță pulbere de curry
1/2 linguriță de cimbru uscat
1 roșie mare sau jumatate conserva de roșii tăiate cubulețe
1 cană de linte verde, bine clătita de cateva ori
4 căni supa de legume, de preferat, sau apa
1 linguriță sare, mai mult după gust
un vârf de fulgi de ardei roșu
piper negru proaspăt măcinat, după gust
1 cană cu verdeață proaspătă tocată (stevie, loboda, spanac, patrunjel)
zeama de la o lămâie, sau după gust

Mod de preparare :

Se încălzește uleiul de măsline intr-o oală la foc mediu. Cantitatea de ulei de măsline poate părea mare, dar adaugă savoare si textura acestei ciorbe nutritive.
După ce uleiul se incalzeste, se adaugă ceapa și morcovul tocat mare și se gătește, amestecând des, până ce ceapa s-a înmuiat și are aspect translucid, aproximativ 5 minute.
Adăugați usturoiul, chimenul, pudra de curry și cimbru.

Gătiti până când amestecul este omogen, amestecând constant, aproximativ 30 de secunde. Se toarnă roșiile tăiate cubulețe și se gătește încă câteva minute, amestecând des, pentru a se dezvolta aroma.
Se adauga lintea, supa de legume și apa. Adăugați 1 linguriță sare și un vârf de fulgi de ardei roșu. Condimentati generos cu piper negru proaspăt măcinat. Ridicați temperatura supei și aduceți amestecul la fierbere, apoi acoperiți parțial vasul și reduceți căldura pentru a menține o temperatura constanta.

Gătiti timp de 25 până la 30 de minute sau până când lintea este fragedă, dar își păstrează forma.
Transferati 2 căni de supa într-un blender și mixati până cand cele 2 cani de supa devin cremoase. Turnați supa mixata în oală.
Adăugați verdeața tocată și gătiți încă 5 minute sau până când verdeața s-a înmuiat după bunul plac. Scoateți vasul de pe foc și amestecați în 1 lingură de suc de lămâie.

Gustati și condimentati cu mai multă sare, piper și / sau suc de lămâie până când aromele va plac cu adevărat. Pentru ciorba mai picantă, adăugați un alt vârf sau două de fulgi de ardei chilli.
Se servește cât este fierbinte. Restul de supa se va menține bine timp de aproximativ 4 zile la frigider sau poate fi congelata timp de câteva luni (doar se decongelează înainte de servire).

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.