Supa de peste (o varianta de Bouillabaisse)

Supa de peste Bouillabaisse nu este o supa dificil de pregatit dar de multe ori o parte din ingrediente sunt greu de procurat (cum sunt anumite tipuri de peste)sau destul de costisitoare. Putem foarte bine sa le inlocuim iar rezultatul va fi la fel de spectaculos si plin de savoare. In plus se prepara foarte rapid pentru ca ingredientele principale, pestele si fructele de mare, fierb foarte repede. Uleiul de masline si condimentele le-am comandat pe toate online la Top Ingrediente .

Ingrediente :

  • 1,5 kg diferite bucati de file de peste (am folosit dorada, hering si biban)
  • 500 g carne de scoici
  • 500g creveti sau fructe de mare amestecate (am folosit creveti, inele de calamar si caracatita baby)
  • 1/4 cana ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa mica taiata marunt
  • 2 bucati de praz (doar partea alba si cea verde deschis, fara frunze)taiate fin
  • 1/2 bulb de fenicul taiata felii fine
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 3 rosii mari decojite, tocate fin sau 3/4 dintr-o conserva de rosii cuburi.
  • 1 frunza de dafin
  • 2 ramurele de cimbru proaspat sau 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1/lingurita de sofran (eu nu am avut si am inlocuit cu 1/2 lingurita de turmeric amestecat cu 1 vf de cutit de boia )
  • 2 lingurite de sare
  • zeama de la 1 lamaie mare
  • 1/2 lingurita de piper macinat ( am folosit piper rosu)
  • bagheta taiata felii si prajita
  • maioneza

Mod de preparare :

  • Intr-o oala de 3-4 litri puneti uleiul la incins si ceapa taiata marunt.Cand ceapa devine translucida adagati usturoiul zdrobit, feliile de fenicul,frunza de dafin,cimbrul,sofranul (sau boia dulce de ardei amestecata cu turmeric) iar dupa 2-3 minute adaugati rosiile taiate cuburi. Lasati condimentele sa-si dezvolte aroma pentru cateva minute si adaugati prazul taiat fin.
  • Turnati 1,5 – 2litri de apa calda.
  • Adaugati pestele curatat, taiat bucati si putina sare. Acoperiti si asteptati putin pana cand pestele fierbe la foc mic. Nu trebuie sa dureze prea mult.
  • Intr-un castron scoateti o parte din peste si zeama. Le veti folosi pentru a ingrosa supa dupa ce zdrobiti totul cu un blender manual.
  • Peste amestecul din oala puneti crevetii, scoicile sau fructele de mare
  • Turnati si supa blenduita.
  • Verificati daca fructele de mare au fiert si potriviti gustul cu sare,piper si zeama de lamaie.
  • Serviti supa de peste cu bagheta taiata felii subtiri, unsa cu putina maioneza si zeama de lamaie daca mai este necesara.

Pofta buna !

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.