SANGRIA !

Sangria este o bautura alcoolica originara din Spania si Portugalia, o bautura aromata si racoritoare, un amestec perfect de vin, lichior, apa minerala si bucati de fructe. Are tot ce-i trebuie : aroma, culoare,aspect imbietor. Pentru ca poti adauga fructele preferate sau fructe de sezon, vinul care iti place si daca vrei si cateva condimente (scortisoara, cuisoare) iti poti crea usor proria reteta.

Este perfecta pentru petrecerile de vara la un gratar cu prietenii dar poate fi savurata si alaturi de o paella intr-o zi rece de iarna.

Sangria poate fi preparate in doua moduri : cu vin alb (White Sangria) si cu vin rosu (Red Sangria). Eu prefer varianta rosie, este mai aromata si arata bine in pahar datorita contrastului dintre rosul vinului si fructe. Daca pregatesti Sangria pentru o petrecere, poti opta pentru ambele variante, ar arata foarte bine alaturarea celor doua carafe colorate iar invitatii pot alege varianta preferata.

Nu uita!

  •  Pregateste sangria cu cateva ore inainte sa fie servita, minim 8 ore
  • Apa minerala o adaugi inainte de a servi Sangria
  • Nu e nevoie de cel mai scump vin, e suficient sa fie un vin sec alb sau rosu
  • Personalizeaza reteta, foloseste ingredientele preferate

INGREDIENTE SANGRIA :

  • 750 ml vin rosu sau alb sec
  • ½ cana brandy
  • ½ cana triplu sec
  • ¼ cana concentrat de lamaie racit
  • 1/3 cana suc de portocale
  • ¼ cana suc de lamaie
  • ¼ cana zahar tos (optional)
  • 1 portocala taiata felii
  • 1 lamaie taiata felii
  • 1 lime taiata felii
  • 8-10 cirese maraschino (cirese conservate indulcite)
  • 2 cani apa minerala (optional)
  • 2 -3 bete de scortisoara pentru decor

Fructele pot fi inlocuite in functie de preferinte : fructe rosii (capsune, zmeura, coacaze), smochine sau orice fructe de sezon.

PREGATIRE :

Amestecati vinul, brandy,triplu sec, concentratul de lamaie, sucul de lamaie si portocala si zaharul. Verificati daca zaharul s-a dizolvat. Adaugati feliile de citrice si ciresele maraschino.

Raciti la frigider cateva ore sau peste noapte.

Pentru o Sangria acidulata adauga apa minerala inainte sa o servesti.

Poti glazura marginea paharului cu zahar brun, prinde de marginea paharului felii de citrice, adauga bete de scortisoara sau decoreaza cum doresti .

Savureaz-o rece la un gratar sau langa o Paella.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.