6 retete delicioase de post cu tofu

TOFU CU LEGUME STIR FRY

Reteta de tofu cu legume este una delicioasa si sanatoasa, care poate fi pregatita rapid si usor. Iata cum se face :

Ingrediente :

  • 1 bloc de tofu
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel sau coriandru proaspat, pentru garnitura

Mod de preparare :

Taie tofu in cuburi sau fasii subtiri, dupa preferinta.

Curata si taie legumele in bucati mici sau in felii subtiri.

Incinge uleiul intr-o tigaie mare sau intr-un wok.

Adauga ceapa si usturoiul, si gateste-le pana devin aurii si translucide.

Adauga ardeiul, morcovul si dovlecelul, si gateste-le timp de 5-7 minute, pana cand legumele devin moi, dar inca crocante.

Adauga cuburile de tofu, sare si piper dupa gust, si gateste totul timp de inca 5-7 minute, pana cand tofu se rumeneste frumos si legumele se amesteca bine cu tofu.

Poti sa adaugi putina apa daca este necesar pentru a ajuta la gatirea legumelor si tofu-ului.

Serveste tofu cu legumele calde si garniseste cu patrunjel sau coriandru proaspat.

Aceasta reteta este o optiune delicioasa si sanatoasa pentru o masa principala sau o cina usoara, fiind bogata in proteine, fibre si vitamine. Poate fi servita cu orez brun sau quinoa, pentru a adauga si mai multa consistenta si nutrienti la masa.

TOFU LA GRATAR / GRILL

Reteta de tofu la gratar este una simplă și delicioasă. Iată ce ai nevoie și cum se face:

Ingrediente :

  • 1 bloc de tofu (aproximativ 400 grame)
  • Sare
  • Piper
  • 1-2 linguri ulei pentru gatit

Instrucțiuni :

Scoate tofu din ambalaj și scurge-l de apa excesiva.

Taie tofu in felii groase de aproximativ 1 cm.

Asezonează fiecare felie de tofu cu sare și piper.

Încinge o tigaie gril la foc mediu-înalt.

Adaugă ulei în tigaie și așteaptă până când devine fierbinte.

Pune felii de tofu în tigaie și gătește timp de 3-4 minute pe fiecare parte până când se rumenesc.

Servește tofu la gratar imediat, garnisit cu verdeață sau legume la alegere.

Poți servi tofu la grătar ca fel principal sau ca garnitură pentru alte preparate. Este delicios adăugat în salate sau sandvișuri și poate fi și o alternativă sănătoasă pentru carne.

TOFU IN STIL JAPONEZ

Ingrediente :

  • 1 bloc de tofu (aproximativ 400g)
  • 1/4 cană de sos de soia
  • 1/4 cană de sake
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 lingură de ghimbir proaspăt, ras
  • 2 linguri de ulei de susan
  • ceapă verde tocată, pentru servire

Instrucțiuni :

Începe prin a taia tofu în cuburi de aproximativ 2,5 cm.

Într-un bol mic, amestecă sosul de soia, sake-ul, zahărul, usturoiul zdrobit și ghimbirul ras.

Încălzește uleiul de susan într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adaugă cuburile de tofu și gătește timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până când sunt ușor aurii.

Adaugă amestecul de sos în tigaie și amestecă ușor pentru a combina. Reduți căldura la medie și acoperă tigaia. Gatiti timp de 5-7 minute, amestecand din cand in cand pana cand tofu-ul absoarbe sosul si devine mai putin lichid.

Scoate tigaia de pe foc și servește tofu-ul cald sau la temperatura camerei, presărat cu ceapă verde tocată deasupra.

Poți servi acest tofu în stil japonez ca și garnitură sau poți îl adăuga la o salată sau la un bol de orez. Este o rețetă simplă și delicioasă, care poate fi pregătită rapid pentru o cină sau prânz sănătos.

TOCANA CU TOFU

Ingrediente :

  • 400 g tofu
  • 1 ceapă mare
  • 1 dovlecel mic taiat in felii
  • 2 căței de usturoi
  • 2 ardei capia
  • 1 cutie de roșii taiate cuburi (400 g)
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 lingură de ulei
  • piper negru măcinat
  • verdeață proaspătă pentru servire

Instrucțiuni :

Începe prin a tăia tofu în cuburi potrivite și lasă-le deoparte.

Încinge uleiul într-o tigaie mare sau o oală. Adaugă ceapa tocată și călește-o până devine translucidă, adaugă apoi usturoiul tocat și gătește-l timp de încă un minut.

Adaugă ardeii tăiați în bucăți potrivite și continuă să gătești timp de câteva minute, până când se înmoaie.

Adaugă roșiile în bulion, sare, zahăr și piper după gust. Amestecă bine.

Adaugă cuburile de tofu și amestecă ușor pentru a acoperi cu sos.

Reduce căldura și lasă tocană să fiarbă timp de 10-15 minute, până când tofu este încălzit și bine acoperit cu sos.

Gustă și ajustează cu sare si piper, dacă este necesar.

Serviți tofu tocană caldă, decorată cu verdeață proaspătă. Poate fi servită cu orez, pâine sau paste. Poftă bună!

TOFU CU OREZ PRAJIT :

Ingrediente :

  • 200g de tofu tare
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • o bucata de 1-2 cm de radacina de ghimbir
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov mare
  • 1/2 cană de mazăre congelată
  • 2 cești de orez brun gătit
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust

Instrucțiuni :

Incepeti prin a gati orezul brun. Pentru a fierbe orezul brun cantitatea de apa recomandata este de 2 1/4 cani de apa pentru 1 cana de orez brun. Scurgeti si raciti orezul si puneti-l de-o parte.

Începe prin a tăia cuburi de tofu și a le pune deoparte.

Tocati ceapa și usturoiul și pune-le la călit într-o tigaie adâncă,la foc mediu spre mare, până când ceapa devine translucidă. Pe razatoarea mica radeti ghimbirul si adaugati-l pste ceapa si usturoi .

Adaugă ardeiul gras și morcovul tăiat cubulețe și mazărea congelată în tigaie. Gatiti timp de 5-7 minute până când legumele sunt moi.

Într-o altă tigaie, adaugă ulei de măsline și tofu tăiat în cubulețe. Prăjește tofu-ul timp de 5-7 minute sau până când devine auriu.

Încorporați orezul brun gătit în tigaia cu legume, apoi adaugă tofu-ul prăjit. Amestecați bine și adăugați sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust.

Gatiti amestecul timp de 3-5 minute amestecand continuu pentru a se încălzi bine și pentru ca aromele să se amestece.

Daca doriti puteti folosi amestec de legume mexicane pentru a inlocui legumele taiate cuburi.

În momentul servirii, decorați cu puțină pătrunjel sau ce verdeață doriți și savurați acest orez prăjit cu tofu delicios!

OLMLETA DIN TOFU :

Ingrediente :

  • 400g tofu moale
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie, tăiată mărunt
  • 1/2 ardei gras, tăiat în cubulețe
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1/4 cană de lapte vegetal (de migdale, de soia sau de ovăz)neindulcit
  • 2 lingurițe de turmeric
  • sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • patrunjel și busuioc proaspăt tăiate pentru servire

Instrucțiuni :

Scurgeți tofu-ul de excesul de apă și puneți-l într-un bol mare. Zdrobiți-l cu o furculiță sau cu ajutorul unui blender, astfel încât să devină o pastă.

Încingeți uleiul într-o tigaie și adăugați ceapa, ardeiul și usturoiul. Gatiti timp de 5-7 minute sau până când legumele sunt moi.

Adăugați tofu-ul, laptele vegetal, turmericul, sarea și piperul și amestecați bine. Gatiti la foc mediu timp de 5-7 minute sau până când omleta este coaptă și a început să se rumenească.

Împăturiți omleta în jumătate și serviți-o fierbinte pe paine prajita, cu guacamole si decorată cu oregano și busuioc proaspăt tăiate.

Reteta de guacamole o gasiti aici.

Puteți adăuga și alte ingrediente în omletă, cum ar fi ciuperci, spanac sau brânză vegană, în funcție de preferințele dvs.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.