Sosuri de post pentru paste

Există multe opțiuni delicioase de sosuri de post pentru paste. Iată câteva idei:

SOS DE ROSII CU BUSUIOC

Ingrediente :

  • 1 ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cutie de rosii taiate cuburi
  • 1/4 cana de vin rosu
  • 1 lingura de zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita de busuioc deshidratat
  • busuioc proaspat pentru decor

Se taie ceapa și se călește în ulei de măsline până devine moale. Se adaugă cei 3 căței de usturoi tocați și se călesc încă 1 minut. Se adaugă cutia de roșii tocate, vinul roșu, lingura de zahăr, 1/2 linguriță de sare și o linguriță de busuioc uscat. Se lasă să fiarbă timp de 15-20 de minute, amestecând din când în când. Se servește peste paste fierbinți.

SOS DE AVOCADO SI LIME/LAMAIE

Ingrediente :

  • 2 bucati avocado bine coapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • sucul de la 1 lime de preferat, daca nu aveti folositi 1 lamaie
  • 1 lingurita de usturoi zdrobit
  • sare si piper
  • patrunjel pentru ornat

Se amestecă cele 2 avocado bine coapte, lingurile de ulei de măsline, sucul de lime, lingurița de usturoi tocat și sare și piper după gust într-un blender. Se amestecă până se formează un sos cremos. Se servește peste paste fierbinți.

SOS DE CIUPERCI CU USTUROI

Ingrediente :

  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 grame ciuperci feliate
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura mustar
  • 1/2 cana smantana de soia
  • sare si piper
  • busuioc sau patrunjel proaspat pentru ornat

Se taie ceapa marunt și cei 2 căței de usturoi zdrobiti. Se călesc în ulei de măsline până devin moi. Se adaugă cele 250g de ciuperci feliate și se călesc până devin aurii. Se adaugă lingura de sos de soia, lingura de mustar, 1/2 cană de smântână de soia și sare și piper proaspat macinat după gust. Se lasă să fiarbă timp de 5 minute și apoi se servește peste paste fierbinți.

SOS DE NUCA,DROJDIE INACTIVA SI SPANAC

Ingrediente :

  • 1 cana de nuci tocate cu cutitul
  • 1 lingura de drojdie inactiva
  • 1 catel mare de usturoi zdrobit
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cana de lapte vegetal neindulcit
  • 1 cana de frunze spanac baby

Se amestecă cana de nuci măcinate fin, drojdia inactivă, catelul de usturoi zdrobit, 1 lingură de ulei de măsline și 1 cană de lapte vegetal într-un blender. Se amestecă până se formează un sos cremos. Se adauga frunzele de spanac baby rupt in bucati cu mana sau taiate .Se servește peste paste fierbinți.

SOS PESTO

Ingrediente :

  • 2 căței de usturoi zdrobiti
  • 2 căni de frunze proaspete de busuioc
  • 1/2 cană de nuci sau seminte de pin (prăjițe sau neprăjite)
  • 1/2 cană de branza vegana rasa sau parmezan
  • 1/2 cană de ulei de măsline extra-virgin
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • sare și piper, după gust

Puneți usturoiul, busuiocul, nucile sau semintele de pin și parmezanul într-un blender sau robot de bucătărie.

Începeți să amestecați, adăugând uleiul de măsline într-un fir subțire în timp ce amestecați, până se obține o pastă omogenă. Dacă sosul este prea gros, adăugați puțin ulei suplimentar sau apă.

Adăugați sucul de lămâie și amestecați bine. Adăugați sare și piper, după gust.

Sosul de pesto se poate servi imediat cu paste fierte sau puteți păstra sosul în frigider pentru o utilizare ulterioară. Se păstrează până la o săptămână în frigider.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.