Desert de post : 4 retete rapide

CHEESECAKE VEGAN RAPID FARA COACERE

Ingrediente pentru crustă :

  • 1 1/2 cană biscuiți vegani zdrobiți (de exemplu, biscuiți graham vegani sau biscuiți Oreo vegani sau biscuiti populari)
  • 1/4 cană ulei de cocos topit
  • 2 lingurițe sirop de arțar

Ingrediente pentru cremă de brânză vegană :

  • 2 căni de tofu moale (silken tofu)
  • 1/2 cană lapte de migdale
  • 1/2 cană sirop de arțar sau puteti folosi zahar pudra dupa gust
  • 1/4 cană suc de lămâie proaspăt stors
  • 2 lingurițe vanilie lichidă sau 1/2 pastaie vanilie de Madagascar
  • 1/4 cană ulei de cocos topit

Ingrediente pentru topping :

  • 1 cană fructe de pădure

Instrucțiuni :

Într-un blender, mărunțește biscuiții vegani până devin pulbere. Adaugă uleiul de cocos topit și siropul de arțar și amestecă bine până se obține o pastă omogenă.

Pregătește o formă de tort cu diametrul de aproximativ 20 de centimetri. Pune pasta de biscuiți în formă și presează bine în strat uniform. Pune forma în frigider.

În blender, mixează tofu-ul moale, laptele de migdale, siropul de arțar, sucul de lămâie, vanilia lichidă și uleiul de cocos topit până se obține o cremă fină și omogenă.

Scoate forma din frigider și toarnă crema de brânză vegană deasupra crustei de biscuiți.

Pune forma la frigider și lasă cheesecake-ul să se întărească timp de cel puțin două ore.

Înainte de servire, decorează cu fructe de pădure.

P.S. : poate fi facut si la pahar

MOUSSE VEGAN DE CIOCOLATA

Ingrediente :

  • 1 cană de ciocolată neagră vegană, ruptă în bucăți
  • 1 cană de lapte de nuci (cocos, migdale sau caju)
  • 1/4 cană de sirop de arțar sau de agave sau zahar pudra dupa gust
  • 1/2 cană de pudră de cacao neagră
  • 1 linguriță de vanilie lichidă sau 1/2 extract de vanilie
  • o priză de sare

Instrucțiuni :

Pune bucățile de ciocolată vegană într-un castron rezistent la căldură și topește-le la bain-marie, amestecând din când în când.

Într-un blender, amestecă laptele de nuci, siropul de arțar sau de agave, pudra de cacao, vanilia lichidă și sarea până când obții o compoziție omogenă.

Adaugă amestecul de ciocolată topit peste compoziția din blender și amestecă bine până se omogenizează.

Pune amestecul de mousse de ciocolată vegană în cupe și pune-le la frigider timp de cel puțin două ore pentru a se întări.

Servește rece și decorează cu fructe proaspete sau alte topping-uri vegane.

Sper că îți va plăcea această rețetă de mousse vegan de ciocolată!

CIOCOLATA VEGANA RAPIDA

Iată o rețetă simplă de ciocolată vegană făcută din ingrediente naturale și sănătoase:

Ingrediente :

  • 1/2 cană de unt de cacao
  • 1/4 cană de unt de migdale (sau orice alt unt de nuci preferat)
  • 1/4 cană de sirop de arțar (sau orice alt îndulcitor natural preferat, cum ar fi mierea de albine sau agave)
  • 1/4 cană de pudră de cacao
  • 1/2 linguriță de extract de vanilie (opțional)

Instrucțiuni :

Topiți untul de cacao și untul de migdale într-un castron rezistent la căldură la baie de aburi sau în cuptorul cu microunde.

Adăugați siropul de arțar și amestecați bine până se combină cu untul topit.

Adăugați pudra de cacao și amestecați bine până se combină cu amestecul de unt și sirop.

Adăugați extractul de vanilie, dacă doriți, și amestecați bine.

Turnați amestecul de ciocolată într-o tavă de dimensiuni potrivite, tapetată cu hârtie de copt.

Puneți tava în frigider pentru cel puțin o oră sau până când ciocolata se întărește. Inainte sa se intareasca in totalitate adaugati bucati de fructe,nuci,fistic sau ce va place.

Tăiați ciocolata în bucăți mici sau formă de tableta.

Ciocolata vegană este gata! Poate fi păstrată la frigider timp de câteva săptămâni într-un recipient ermetic.

CREMA VEGANA DE VANILIE LA PAHAR

Iată o rețetă simplă de cremă de vanilie vegană, perfectă pentru a fi servită la pahar:

Ingrediente :

  • 1 cană de lapte vegetal (de migdale, de cocos, de soia, etc.)
  • 1/2 cană de smântână vegetala de gatit
  • 1/3 cană de zahăr alb
  • 3 lingurițe de amidon de porumb
  • 1 varf de cutit de turmeric pentru culoare (optional)
  • 1 linguriță de extract de vanilie sau 1/2 pastaie de vanilie

Instrucțiuni :

Încălzește laptele și smântâna vegană într-un vas mediu, pe foc mediu, până când amestecul începe să fiarbă ușor (nu sa dea in clocot).

Într-un alt vas, amestecă zahărul,amidonul de porumb si turmericul.

Adaugă treptat amestecul uscat peste amestecul de lapte și smântână vegană, amestecând continuu cu un tel, până când compoziția se îngroașă și devine o cremă fină.

Adaugă extractul de vanilie și mai amestecă timp de câteva secunde.

Distribuie crema în pahare și lasă-o să se răcească la temperatura camerei.

Acoperă cu folie de plastic și lasă să se răcească complet în frigider timp de cel puțin 2 ore înainte de servire.

Servește cu fructe proaspete sau cu un praf de scorțișoară.

Poftă bună!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.