Mic dejun de post – 10 idei simple

Un mic dejun de post poate fi o opțiune sănătoasă și satisfăcătoare. Iată câteva idei de mic dejun de post:

  1. Smoothie cu fructe și legume : amestecă fructe și legume precum spanac, măr, banana, afine, mango, cu apă sau lapte vegetal și mixează bine. Pentru mai multa proteina si fibra adauga seminte de chia sau in.
  2. Sandwich cu avocado, rucola si sfecla : paseaza 1/2 avocado cu o furculita, adauga sare si piper, stropeste cu un putina zeama de lamaie, feliaza 1/2 sfecla coapta. Prajeste 2 felii de paine integrala cu seminte. Pune un strat de piure de avocado, 2 felii subtiri de sfecla si cateva frunze de rucola.
  3. Ovăz cu lapte vegetal și semințe : inmoaie fulgii de ovăz în lapte vegetal, apoi adaugă semințe de chia, semințe de in, fructe uscate sau proaspete.
  4. Fulgi fini de ovaz cu lapte vegetal indulcit, nuca si scortisoara : inmoaie fulgii fini de ovaz in laptele vegetal si lasa-i peste noapte. Trebuie neaparat folositi fulgi fini pentru o textura cremoasa.Cand s-au inmuiat adauga bucati de nuca si presara scortisoara.Indulceste daca simti nevoia cu zahar sau indulcitor.Gustul este asemanator cu cel de coliva .
  5. Tost cu avocado și semințe de susan : prăjește o felie de pâine integrală și acoperă-o cu feliile de avocado și semințe de susan.
  6. Tofu rempah : tăiați cubulețe de tofu și prăjiți-le în ulei de masline sau alt tip de ulei cu condimente precum curcuma, ghimbir, chimen și usturoi. Servește cu legume proaspete sau felii de pâine.
  7. Terci de quinoa cu fructe de pădure : fierbe quinoa în apă și apoi adaugă fructe de pădure, semințe de chia și lapte vegetal. Amestecă bine și servește.
  8. Pâine prăjită cu hummus și avocado : un mic dejun savuros și plin de proteine și grăsimi sănătoase. Poți adăuga și niște legume proaspete, precum roșii, castraveți sau ardei pentru un plus de nutrienți.
  9. Fulgi de ovăz cu lapte vegetal și fructe : o alegere clasică pentru micul dejun de post, fulgii de ovăz sunt plini de fibre și proteine. Adaugă niște fructe proaspete sau uscate, cum ar fi mere, banane, stafide sau curmale, pentru a-i da mai mult gust și dulceață.
  10. Tofu scrambler : acesta este un mic dejun vegan care poate fi gătit în mai multe moduri. Poți amesteca tofu cu legume precum ciuperci, ardei, ceapă sau roșii și apoi gătiți-le la tigaie cu niște condimente pentru a da mai multă aromă.
  11. Pancakes de banane și ovăz : această rețetă simplă și sănătoasă necesită doar banane, ovăz și lapte vegetal. Mixează-le împreună și gătește-le la tigaie pentru a obține niște pancakes pufoase și delicioase.

Asigură-te că micul dejun de post este bogat în nutrienți și îți oferă suficientă energie pentru a începe ziua.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.