Meniu delicios de weekend

  • Pulpe de pui la grătar cu sos barbeque
  • Salată de varză roșie și morcovi cu dressing de lămâie
  • Cartofi dulci la cuptor cu rozmarin și usturoi
  • Tort delicios de ciocolata

PULPE DE PUI CU SOS BARBEQUE

Iată o rețetă simplă pentru sosul BBQ, care poate fi utilizat pentru a condimenta carnea, cartofii dulci, legumele și multe alte feluri de mâncare:

Ingrediente:

  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 cană de ketchup
  • 1/3 cană de oțet de mere
  • 1/4 cană de zahăr brun
  • 2 linguri de sos Worcestershire
  • 1 linguriță de muștar pudra
  • 1/2 linguriță de pudră de chili
  • sare și piper după gust

Instrucțiuni:

  1. Încălziți o tigaie într-o flacără medie și adăugați ceapa și usturoiul. Gatiti-le timp de 2-3 minute, amestecând frecvent, până când ceapa devine transparentă și ușor caramelizată.
  2. Adăugați ketchupul, oțetul de mere, zahărul brun, sosul Worcestershire, muștarul uscat, pudra de chili, sare și piper în tigaie. Amestecați bine pentru a combina toate ingredientele.
  3. Reduceti flacăra la mică și lăsați sosul să fiarbă timp de 10-15 minute, amestecând frecvent pentru a evita arderea.
  4. Dacă sosul este prea gros, puteți adăuga puțină apă pentru a-l subția.
  5. Gustați și ajustați condimentele după preferințe. Dacă doriți un sos mai dulce, adăugați mai mult zahăr brun, iar dacă doriți un sos mai picant, adăugați mai multă pudră de chili.
  6. Gata! Sosul BBQ este pregătit pentru a fi servit cu felurile de mâncare preferate. Poftă bună!

SALATA DE VARZA ROSIE SI MORCOVI

Ingrediente:

  • 1/2 varză roșie, tocată mărunt
  • 2 morcovi mari, rasi
  • 1/4 cană de ulei de măsline
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 1 linguriță de miere
  • sare și piper după gust
  • 2 linguri de semințe de susan (opțional)

Instrucțiuni:

  1. Într-un bol mare, combinați varza roșie tocată și morcovii rasați.
  2. Într-un bol mic, amestecați uleiul de măsline, sucul de lămâie, mierea, sare și piper. Amestecați bine pentru a combina toate ingredientele.
  3. Turnați dressingul peste salată și amestecați bine pentru a acoperi toate legumele.
  4. Opțional, puteți adăuga semințele de susan deasupra salatei pentru un plus de textură.
  5. Lăsați salata să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a fi servită, astfel încât legumele să se îmbine cu dressingul și să devină mai gustoase.

CARTOFI DULCI LA CUPTOR CU USTUROI SI ROZMARIN

Ingrediente:

  • 2 cartofi dulci mari, curățați și tăiați cubulețe
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 linguriță de rozmarin proaspăt sau uscat
  • sare și piper după gust

Instrucțiuni:

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C.
  2. Într-un bol mare, combinați cuburile de cartofi dulci, uleiul de măsline, usturoiul mărunțit și rozmarinul. Amestecați bine pentru a acoperi toate cuburile de cartofi cu ulei și arome.
  3. Împrăștiați cuburile de cartofi dulci pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și condimentați cu sare și piper după gust.
  4. Coaceți cartofii dulci în cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute, sau până când sunt rumeniți și moi. Amestecați cuburile de cartofi o dată la jumătatea timpului de coacere pentru a se rumeni uniform.
  5. Scoateți tava din cuptor și lăsați cartofii dulci să se odihnească timp de 5 minute înainte de a fi servit.

TORT DELICIOS DE CIOCOLATA

Ingrediente:

  • 200 g ciocolată neagră (minim 70% cacao)
  • 100 g unt
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 50 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • o lingură de cacao pudră
  • Un vârf de sare

Mod de preparare:

  1. Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă rotundă de dimensiunea potrivită (20-23 cm).
  2. Topiți ciocolata și untul la bain-marie, amestecând în mod regulat.
  3. Într-un bol separat, bateți ouăle cu zahărul și sare până când compoziția devine spumoasă.
  4. Adăugați treptat amestecul de ciocolată și unt la compoziția de ouă și amestecați bine.
  5. Cerneti făina, praful de copt și cacaoa peste amestecul de ciocolată și ouă și amestecați bine până când toate ingredientele sunt omogenizate.
  6. Turnați amestecul în tava pregătită, unsa cu unt și coaceți timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când suprafața devine crocantă, dar interiorul este încă moale.
  7. Lăsați să se răcească timp de câteva minute înainte de a tăia și servi.

Serviti cu inghetata de vanilie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.