Exista o multime de combinatii deosebite de creme pentru torturi care pot fi folosite pentru a crea arome unice si delicioase. Iata cateva exemple :
1.CREMA DE LAMAIE (LEMON CURD) si CREMA DE FRUCTE DE PADURE
Lemon curd, o cremă făcută din suc de lămâie, ouă și zahăr, poate fi combinată cu fructe de pădure pentru a crea o combinație echilibrata de dulce și acru. Această combinatie de creme este perfectă pentru un tort cu blat de lămâie sau o prăjitură.
Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru cremă de lămâie (lemon curd) pentru torturi:
Ingrediente:
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 80 ml suc de lămâie proaspăt stors
- coaja rasă de la 2 lămâi
- 100 g unt nesărat, tăiat cuburi mici
Instrucțiuni:
- Într-un castron mare, bateți ouăle cu zahărul până când amestecul devine deschis la culoare și are consistența unui sirop.
- Adăugați sucul de lămâie și coaja rasă de lămâie și amestecați bine.
- Transferați amestecul într-un vas termorezistent și adăugați cuburile de unt.
- Puneți vasul pe foc mic și amestecați constant cu o spatulă de lemn până când untul se topește și amestecul devine cremos.
- Continuați să amestecați timp de aproximativ 5-10 minute, până când crema devine groasă și se lasă pe spatulă.
- Îndepărtați vasul de pe foc și lăsați crema să se răcească la temperatura camerei, apoi transferați-o într-un recipient și păstrați-o la frigider.
Această cremă de lămâie (lemon curd) poate fi folosită pentru a umple sau glazura torturi sau poate fi servită ca un sos delicios deasupra tartei sau a unor clătite.
Si o rețetă simplă pentru cremă de fructe de pădure și mascarpone:
Ingrediente:
- 250 grame mascarpone
- 150 grame smântână grasă
- 50 grame zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
- 200 grame fructe de pădure congelate sau proaspete (afine, zmeură, căpșuni, mure)
Instrucțiuni:
- Începeți prin amestecarea mascarpone, smântâna grasă, zahărul pudră și extractul de vanilie într-un bol. Folosiți un mixer electric la viteză medie până când crema devine moale și aerată.
- Adăugați fructele de pădure în bol și amestecați ușor cu o spatulă până când sunt bine încorporate în cremă.
- Acum crema de fructe de pădure și mascarpone este gata pentru a fi folosită în tort. Poți să o întinzi între straturile de blat de tort, pe partea de sus a tortului sau să o folosești ca umplutură pentru prăjituri sau fursecuri.
Sfat: Dacă preferați o consistență mai subțire pentru cremă, puteți adăuga mai multă smântână sau lapte, în funcție de preferințe. De asemenea, dacă folosiți fructe de pădure congelate, asigurați-vă că le lăsați să se dezghețe complet înainte de a le adăuga la cremă.
2. CREMA DE LAMAIE si CREMA DE MIGDALE
O combinație proaspătă și parfumată care se potrivește cu torturile ușoare și aerate.
O reteta simpla si delicioasa pentru crema de migdale si mascarpone:
Ingrediente:
- 150g migdale
- 250g mascarpone
- 100g zahar pudra
- 100g unt la temperatura camerei
- 1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
- Prajiti migdalele intr-o tigaie, la foc mediu, amestecand des, pana se rumenesc putin si devin aromate. Lasati-le sa se raceasca.
- Intr-un robot de bucatarie, macinati migdalele pana se transforma intr-o pasta fina. Adaugati zaharul pudra si continuati sa mixati pana obtineti o compozitie omogena.
- Adaugati untul moale si extractul de vanilie si mixati pana obtineti o crema fina si pufoasa.
- Adaugati mascarpone-ul si mixati pana obtineti o crema fina si omogena.
- Crema de migdale si mascarpone este acum gata de folosit pentru a decora torturi, prajituri sau alte deserturi.
3. CREMA DE PORTOCALE si CREMA DE CIOCOLATA ALBA
O combinație dulce și fructată care merge bine cu torturile de citrice sau cu cele de ciocolată albă.
Pentru a face o cremă de portocale și mascarpone pentru tort, urmați acești pași:
Ingrediente:
- 250g de mascarpone
- 250ml de smântână pentru frisca
- 1/2 cană de zahăr pudră
- coaja rasă de la o portocală
- sucul de la o portocală
Instrucțiuni:
- Începeți prin a amesteca mascarpone cu zahărul pudră într-un bol mare.
- Adăugați coaja rasă și sucul de portocală în bolul cu mascarpone și amestecați până la omogenizare.
- Într-un alt bol, bateți smântâna pentru frisca până când formează vârfuri moi.
- Adăugați smântâna bătută peste amestecul de mascarpone și portocală și amestecați ușor, până când toate ingredientele sunt bine încorporate.
- Acum, crema de portocale și mascarpone este gata să fie folosită pentru a decora tortul preferat. Dacă nu veți folosi imediat, păstrați-o în frigider până când veți fi gata să o folosiți.
Iată o rețetă simplă pentru cremă de ciocolată albă pe care o poți folosi pentru a decora și umple un tort:
Ingrediente:
- 300g ciocolată albă
- 1 cană smântână pentru frișcă (250ml)
- 2 linguri de unt nesărat la temperatura camerei
Instrucțiuni:
- Începe prin topirea ciocolatei albe într-un vas dublu sau în cuptorul cu microunde, amestecând din când în când pentru a evita supraîncălzirea. Lăsați să se răcească puțin.
- Într-un alt vas, încălziți smântâna pentru frișcă până când începe să fiarbă. Scoateți de pe foc și lăsați să se răcească puțin.
- Adăugați untul la ciocolata topită și amestecați până se omogenizează.
- Turnați încet smântâna caldă peste ciocolata topită și amestecați până se amestecă bine.
- Lăsați crema de ciocolată albă să se răcească și să se îngroașe ușor înainte de utilizare. Poate fi refrigerată pentru a ajuta la îngroșarea mai rapidă.
- Folosiți crema de ciocolată albă pentru a decora și umple un tort.
4. CREMA DE FRUCTUL PASIUNII si CREMA DE COCOS
Fructul pasiunii și cocosul sunt două arome tropicale care se completează perfect.
Rețetă simplă pentru a prepara o cremă delicioasă din fructul pasiunii pentru umplerea torturilor:
Ingrediente:
- 250 grame de pulpa de fructul pasiunii sau piure concentrat
- 100 grame de zahăr pudră
- 3 ouă
- 1 lingură de amidon
- 50 grame de unt nesărat
Instrucțiuni:
- Într-un castron, bateți ouăle împreună cu zahărul pudră până când obțineți o compoziție omogenă.
- Adăugați pulpa de fruct pasiune și amestecați bine.
- Adăugați amidonul și amestecați bine până când compoziția devine uniformă.
- Puneți amestecul obținut într-o cratiță și puneți-o pe foc mediu.
- Amestecați continuu cu un tel până când crema se îngroașă și devine lucioasă. Asigurați-vă că nu fierbe prea tare, pentru că ouăle ar putea coagula.
- Îndepărtați cratița de pe foc și adăugați untul. Amestecați bine până când untul se topește și se încorporează în cremă.
- Lăsați crema să se răcească la temperatura camerei.
Si o rețetă simplă pentru o cremă de cocos și mascarpone delicioasă.
Ingrediente:
- 250 g mascarpone
- 200 ml de lapte de cocos
- 100 g de zahăr pudră
- 1 linguriță de esență de vanilie
Instrucțiuni:
- Într-un castron mare, mixați mascarponele cu zahărul pudră până când compoziția devine fină și omogenă.
- Adăugați laptele de cocos treptat în amestecul de mascarpone, amestecând continuu cu un tel sau mixerul la viteză mică.
- Adăugați esența de vanilie și continuați să amestecați până când obțineți o cremă fină și catifelată.
- Lăsați crema de cocos și mascarpone la frigider pentru a se răci timp de cel puțin o oră înainte de a o folosi pentru tort.
Puteți folosi această rețetă pentru a umple și acoperi un tort întreg sau pentru a decora cupcake-uri și alte dulciuri.
5. CREMA DE CARAMEL SARAT si CREMA DE MANGO
Crema de mango dulce și aromată se poate combina cu crema de caramel sărat pentru a oferi un gust exotic și delicios. Mango-ul are o consistență cremoasă, iar gustul său dulce-acrișor se îmbină bine cu aroma sărată a caramelului.
Pentru a face o cremă delicioasă de mango și mascarpone, urmați următorii pași:
Ingrediente:
- 2 căni de piure de mango
- 1/2 cană de zahăr pudră
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 1 lingură de coajă de lime rasă
- 225 g de brânză mascarpone
- 1 cană de frișcă lichidă
Instrucțiuni:
- Într-un castron mare, amestecați piureul de mango cu zahărul pudră, zeama de lămâie și coaja de lime rasă. Amestecați bine până se încorporează toate ingredientele.
- Adăugați brânza mascarpone în amestecul de mango și amestecați bine.
- Într-un alt castron, bateți frișca lichidă până când se formează vârfuri moi. Adăugați treptat amestecul de mango și mascarpone și continuați să bateți până când obțineți o cremă moale și pufăitoare.
- Puneți crema de mango și mascarpone într-un recipient și puneți-o la frigider pentru cel puțin o oră înainte de a o folosi pentru a decora tortul sau pentru a o servi ca și desert individual.
Sfat: Dacă doriți să obțineți o cremă mai groasă, puteți adăuga o lingură de amidon de porumb în amestecul de mango și mascarpone înainte de a încorpora frișca.
6. CREMA DE FISTIC si CREMA DE FRUCTE DE PADURE
Crema de fistic are o aroma bogata, nuci si o textura cremoasa, care se imbina bine cu gustul dulce-acrisor al fructelor de padure.
Ingrediente pentru crema de fistic :
- 1 cană de fistic prăjit și măcinat
- 1 cană de zahăr pudră
- 1 cană de smântână pentru frișcă
- 1/2 cană de unt nesărat la temperatura camerei
- 1 linguriță de extract de vanilie
Instrucțiuni:
- Într-un robot de bucătărie, măcinați fisticul prăjit până când ajunge la o textură fină și omogenă.
- Într-un castron mare, bateți untul la temperatură camerei cu un mixer electric până devine spumos.
- Adăugați zahărul pudră și bateți până obțineți o compoziție cremoasă.
- Adăugați fisticul măcinat și extractul de vanilie și amestecați până la omogenizare.
- Într-un bol separat, bateți smântâna pentru frișcă până când se formează vârfuri moi.
- Adăugați smântâna bătută în compoziția de fistic și amestecați ușor până la omogenizare.
Si o rețetă simplă pentru o cremă consistentă de fructe de pădure :
Ingrediente:
- 500 g fructe de pădure congelate sau proaspete (zmeură, afine, coacăze, căpșuni etc.)
- 200 g zahăr
- 50 ml suc de lămâie
- 50 g amidon de porumb
- 100 ml apă
Instrucțiuni:
- Puneți fructele de pădure împreună cu zahărul și sucul de lămâie într-un vas și puneți-l la foc mediu, amestecând ușor, până când zahărul se dizolvă și fructele încep să se desfacă.
- Într-un alt vas, amestecați amidonul de porumb cu apa și adăugați-l treptat în amestecul de fructe, amestecând încontinuu.
- Reduceți focul și gătiți amestecul timp de aproximativ 5-7 minute, amestecând constant, până când crema se îngroașă și devine lucioasă.
- Luați vasul de pe foc și lăsați crema să se răcească la temperatura camerei.
- Când crema s-a răcit, puteți să o utilizați pentru a umple tortul, între straturile de blat. Dacă doriți, puteți să o lăsați la frigider pentru a se întări înainte de a o utiliza.
Această cremă de fructe de pădure este perfectă pentru a umple un tort sau pentru a acoperi o prăjitură. Este dulce, aromată și are o textură fină și cremoasă.