6 combinații deosebite de creme pentru torturi:

Exista o multime de combinatii deosebite de creme pentru torturi care pot fi folosite pentru a crea arome unice si delicioase. Iata cateva exemple :

1.CREMA DE LAMAIE (LEMON CURD) si CREMA DE FRUCTE DE PADURE

Lemon curd, o cremă făcută din suc de lămâie, ouă și zahăr, poate fi combinată cu fructe de pădure pentru a crea o combinație echilibrata de dulce și acru. Această combinatie de creme este perfectă pentru un tort cu blat de lămâie sau o prăjitură.

Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru cremă de lămâie (lemon curd) pentru torturi:

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 80 ml suc de lămâie proaspăt stors
  • coaja rasă de la 2 lămâi
  • 100 g unt nesărat, tăiat cuburi mici

Instrucțiuni:

  1. Într-un castron mare, bateți ouăle cu zahărul până când amestecul devine deschis la culoare și are consistența unui sirop.
  2. Adăugați sucul de lămâie și coaja rasă de lămâie și amestecați bine.
  3. Transferați amestecul într-un vas termorezistent și adăugați cuburile de unt.
  4. Puneți vasul pe foc mic și amestecați constant cu o spatulă de lemn până când untul se topește și amestecul devine cremos.
  5. Continuați să amestecați timp de aproximativ 5-10 minute, până când crema devine groasă și se lasă pe spatulă.
  6. Îndepărtați vasul de pe foc și lăsați crema să se răcească la temperatura camerei, apoi transferați-o într-un recipient și păstrați-o la frigider.

Această cremă de lămâie (lemon curd) poate fi folosită pentru a umple sau glazura torturi sau poate fi servită ca un sos delicios deasupra tartei sau a unor clătite.

Si o rețetă simplă pentru cremă de fructe de pădure și mascarpone:

Ingrediente:

  • 250 grame mascarpone
  • 150 grame smântână grasă
  • 50 grame zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 200 grame fructe de pădure congelate sau proaspete (afine, zmeură, căpșuni, mure)

Instrucțiuni:

  1. Începeți prin amestecarea mascarpone, smântâna grasă, zahărul pudră și extractul de vanilie într-un bol. Folosiți un mixer electric la viteză medie până când crema devine moale și aerată.
  2. Adăugați fructele de pădure în bol și amestecați ușor cu o spatulă până când sunt bine încorporate în cremă.
  3. Acum crema de fructe de pădure și mascarpone este gata pentru a fi folosită în tort. Poți să o întinzi între straturile de blat de tort, pe partea de sus a tortului sau să o folosești ca umplutură pentru prăjituri sau fursecuri.

Sfat: Dacă preferați o consistență mai subțire pentru cremă, puteți adăuga mai multă smântână sau lapte, în funcție de preferințe. De asemenea, dacă folosiți fructe de pădure congelate, asigurați-vă că le lăsați să se dezghețe complet înainte de a le adăuga la cremă.

2. CREMA DE LAMAIE si CREMA DE MIGDALE

O combinație proaspătă și parfumată care se potrivește cu torturile ușoare și aerate.

O reteta simpla si delicioasa pentru crema de migdale si mascarpone:

Ingrediente:

  • 150g migdale
  • 250g mascarpone
  • 100g zahar pudra
  • 100g unt la temperatura camerei
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare:

  1. Prajiti migdalele intr-o tigaie, la foc mediu, amestecand des, pana se rumenesc putin si devin aromate. Lasati-le sa se raceasca.
  2. Intr-un robot de bucatarie, macinati migdalele pana se transforma intr-o pasta fina. Adaugati zaharul pudra si continuati sa mixati pana obtineti o compozitie omogena.
  3. Adaugati untul moale si extractul de vanilie si mixati pana obtineti o crema fina si pufoasa.
  4. Adaugati mascarpone-ul si mixati pana obtineti o crema fina si omogena.
  5. Crema de migdale si mascarpone este acum gata de folosit pentru a decora torturi, prajituri sau alte deserturi.

3. CREMA DE PORTOCALE si CREMA DE CIOCOLATA ALBA

O combinație dulce și fructată care merge bine cu torturile de citrice sau cu cele de ciocolată albă.

Pentru a face o cremă de portocale și mascarpone pentru tort, urmați acești pași:

Ingrediente:

  • 250g de mascarpone
  • 250ml de smântână pentru frisca
  • 1/2 cană de zahăr pudră
  • coaja rasă de la o portocală
  • sucul de la o portocală

Instrucțiuni:

  1. Începeți prin a amesteca mascarpone cu zahărul pudră într-un bol mare.
  2. Adăugați coaja rasă și sucul de portocală în bolul cu mascarpone și amestecați până la omogenizare.
  3. Într-un alt bol, bateți smântâna pentru frisca până când formează vârfuri moi.
  4. Adăugați smântâna bătută peste amestecul de mascarpone și portocală și amestecați ușor, până când toate ingredientele sunt bine încorporate.
  5. Acum, crema de portocale și mascarpone este gata să fie folosită pentru a decora tortul preferat. Dacă nu veți folosi imediat, păstrați-o în frigider până când veți fi gata să o folosiți.

Iată o rețetă simplă pentru cremă de ciocolată albă pe care o poți folosi pentru a decora și umple un tort:

Ingrediente:

  • 300g ciocolată albă
  • 1 cană smântână pentru frișcă (250ml)
  • 2 linguri de unt nesărat la temperatura camerei

Instrucțiuni:

  1. Începe prin topirea ciocolatei albe într-un vas dublu sau în cuptorul cu microunde, amestecând din când în când pentru a evita supraîncălzirea. Lăsați să se răcească puțin.
  2. Într-un alt vas, încălziți smântâna pentru frișcă până când începe să fiarbă. Scoateți de pe foc și lăsați să se răcească puțin.
  3. Adăugați untul la ciocolata topită și amestecați până se omogenizează.
  4. Turnați încet smântâna caldă peste ciocolata topită și amestecați până se amestecă bine.
  5. Lăsați crema de ciocolată albă să se răcească și să se îngroașe ușor înainte de utilizare. Poate fi refrigerată pentru a ajuta la îngroșarea mai rapidă.
  6. Folosiți crema de ciocolată albă pentru a decora și umple un tort.

4. CREMA DE FRUCTUL PASIUNII si CREMA DE COCOS

Fructul pasiunii și cocosul sunt două arome tropicale care se completează perfect.

Rețetă simplă pentru a prepara o cremă delicioasă din fructul pasiunii pentru umplerea torturilor:

Ingrediente:

  • 250 grame de pulpa de fructul pasiunii sau piure concentrat
  • 100 grame de zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 1 lingură de amidon
  • 50 grame de unt nesărat

Instrucțiuni:

  1. Într-un castron, bateți ouăle împreună cu zahărul pudră până când obțineți o compoziție omogenă.
  2. Adăugați pulpa de fruct pasiune și amestecați bine.
  3. Adăugați amidonul și amestecați bine până când compoziția devine uniformă.
  4. Puneți amestecul obținut într-o cratiță și puneți-o pe foc mediu.
  5. Amestecați continuu cu un tel până când crema se îngroașă și devine lucioasă. Asigurați-vă că nu fierbe prea tare, pentru că ouăle ar putea coagula.
  6. Îndepărtați cratița de pe foc și adăugați untul. Amestecați bine până când untul se topește și se încorporează în cremă.
  7. Lăsați crema să se răcească la temperatura camerei.

Si o rețetă simplă pentru o cremă de cocos și mascarpone delicioasă.

Ingrediente:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml de lapte de cocos
  • 100 g de zahăr pudră
  • 1 linguriță de esență de vanilie

Instrucțiuni:

  1. Într-un castron mare, mixați mascarponele cu zahărul pudră până când compoziția devine fină și omogenă.
  2. Adăugați laptele de cocos treptat în amestecul de mascarpone, amestecând continuu cu un tel sau mixerul la viteză mică.
  3. Adăugați esența de vanilie și continuați să amestecați până când obțineți o cremă fină și catifelată.
  4. Lăsați crema de cocos și mascarpone la frigider pentru a se răci timp de cel puțin o oră înainte de a o folosi pentru tort.

Puteți folosi această rețetă pentru a umple și acoperi un tort întreg sau pentru a decora cupcake-uri și alte dulciuri.

5. CREMA DE CARAMEL SARAT si CREMA DE MANGO

Crema de mango dulce și aromată se poate combina cu crema de caramel sărat pentru a oferi un gust exotic și delicios. Mango-ul are o consistență cremoasă, iar gustul său dulce-acrișor se îmbină bine cu aroma sărată a caramelului.

Pentru a face o cremă delicioasă de mango și mascarpone, urmați următorii pași:

Ingrediente:

  • 2 căni de piure de mango
  • 1/2 cană de zahăr pudră
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 1 lingură de coajă de lime rasă
  • 225 g de brânză mascarpone
  • 1 cană de frișcă lichidă

Instrucțiuni:

  1. Într-un castron mare, amestecați piureul de mango cu zahărul pudră, zeama de lămâie și coaja de lime rasă. Amestecați bine până se încorporează toate ingredientele.
  2. Adăugați brânza mascarpone în amestecul de mango și amestecați bine.
  3. Într-un alt castron, bateți frișca lichidă până când se formează vârfuri moi. Adăugați treptat amestecul de mango și mascarpone și continuați să bateți până când obțineți o cremă moale și pufăitoare.
  4. Puneți crema de mango și mascarpone într-un recipient și puneți-o la frigider pentru cel puțin o oră înainte de a o folosi pentru a decora tortul sau pentru a o servi ca și desert individual.

Sfat: Dacă doriți să obțineți o cremă mai groasă, puteți adăuga o lingură de amidon de porumb în amestecul de mango și mascarpone înainte de a încorpora frișca.

6. CREMA DE FISTIC si CREMA DE FRUCTE DE PADURE

Crema de fistic are o aroma bogata, nuci si o textura cremoasa, care se imbina bine cu gustul dulce-acrisor al fructelor de padure.

Ingrediente pentru crema de fistic :

  • 1 cană de fistic prăjit și măcinat
  • 1 cană de zahăr pudră
  • 1 cană de smântână pentru frișcă
  • 1/2 cană de unt nesărat la temperatura camerei
  • 1 linguriță de extract de vanilie

Instrucțiuni:

  1. Într-un robot de bucătărie, măcinați fisticul prăjit până când ajunge la o textură fină și omogenă.
  2. Într-un castron mare, bateți untul la temperatură camerei cu un mixer electric până devine spumos.
  3. Adăugați zahărul pudră și bateți până obțineți o compoziție cremoasă.
  4. Adăugați fisticul măcinat și extractul de vanilie și amestecați până la omogenizare.
  5. Într-un bol separat, bateți smântâna pentru frișcă până când se formează vârfuri moi.
  6. Adăugați smântâna bătută în compoziția de fistic și amestecați ușor până la omogenizare.

Si o rețetă simplă pentru o cremă consistentă de fructe de pădure :

Ingrediente:

  • 500 g fructe de pădure congelate sau proaspete (zmeură, afine, coacăze, căpșuni etc.)
  • 200 g zahăr
  • 50 ml suc de lămâie
  • 50 g amidon de porumb
  • 100 ml apă

Instrucțiuni:

  1. Puneți fructele de pădure împreună cu zahărul și sucul de lămâie într-un vas și puneți-l la foc mediu, amestecând ușor, până când zahărul se dizolvă și fructele încep să se desfacă.
  2. Într-un alt vas, amestecați amidonul de porumb cu apa și adăugați-l treptat în amestecul de fructe, amestecând încontinuu.
  3. Reduceți focul și gătiți amestecul timp de aproximativ 5-7 minute, amestecând constant, până când crema se îngroașă și devine lucioasă.
  4. Luați vasul de pe foc și lăsați crema să se răcească la temperatura camerei.
  5. Când crema s-a răcit, puteți să o utilizați pentru a umple tortul, între straturile de blat. Dacă doriți, puteți să o lăsați la frigider pentru a se întări înainte de a o utiliza.

Această cremă de fructe de pădure este perfectă pentru a umple un tort sau pentru a acoperi o prăjitură. Este dulce, aromată și are o textură fină și cremoasă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.