Tortilla spaniola – o reteta simpla pentru pranz

Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru tortilla spaniolă:

Ingrediente:

  • 4 cartofi medii
  • 1 ceapă
  • 2 fire de ceapa verde
  • 6 ouă
  • 1/4 cană ulei de măsline
  • sare și piper

Instrucțiuni:

  1. Curățați cartofii și tăiați-i în cuburi mici. Tăiați și ceapa în bucăți mici.
  2. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare și adăugați cartofii și ceapagalbena . Acoperiți tigaia și gătiți la foc mic timp de aproximativ 15 minute sau până când cartofii sunt moi și aurii, amestecând din când în când.
  3. Într-un bol mare, bateți ouăle și adăugați cartofii și ceapa prăjită. Amestecați bine și adăugați ceapa verde si sare, piper după gust.
  4. Încălziți încă o lingură de ulei de măsline în aceeași tigaie în care ați prăjit cartofii și turnați amestecul de ouă și cartofi în tigaie.
  5. Gătiți tortilla la foc mediu timp de aproximativ 5-7 minute sau până când amestecul este copt în jurul marginilor, dar încă puțin moale în mijloc.
  6. Acoperiți tigaia cu o farfurie plată mare și răsturnați tortilla pe farfurie. Glisați tortilla înapoi în tigaie și gătiți timp de încă 2-3 minute sau până când este complet coapta.
  7. Răsturnați tortilla pe o farfurie și serviți-o caldă sau rece, tăiată în bucăți sau în felii subțiri. Poftă bună!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.