Pastă tartinabilă de post – 3 retete delicioase

Pasta tartinabila vegana cu naut

Ingrediente:

  • 1 cană de năut fiert,scurs si curatat de pielite (il curatati intr-un prosop de bucatarie)
  • 2 căței de usturoi
  • 1/4 cană de ulei de măsline
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 2 linguri de pastă de tahini
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper negru măcinat
  • 1/4 cană de apă

Instrucțiuni:

  1. Începeți prin adăugarea năutului fiert și scurs într-un robot de bucătărie sau blender.
  2. Adăugați usturoiul tăiat mărunt, uleiul de măsline, sucul de lămâie, pasta de tahini, sare și piper în blender.
  3. Amestecați ingredientele până când obțineți o pastă cremoasă.
  4. Adăugați apă treptat, începând cu 1/4 de cană și adăugând mai mult dacă este necesar, pentru a obține o consistență mai subțire.
  5. Gustați și ajustați condimentele după preferință.
  6. Servește pastă tartinabilă vegetală cu chips-uri de legume sau pe pâine prăjită și ornată cu felii de avocado, roșii sau alte legume preferate.

Pasta tartinabila vegana cu masline

Ingrediente:

  • 1 cană de măsline negre, fără sâmburi
  • 1 cățel de usturoi
  • 1/4 cană de ulei de măsline
  • 1/4 cană de sucul de lămâie proaspăt stoarse
  • 1/4 cană de brânză de caju pentru textură cremoasă
  • 1/4 linguriță de sare
  • felii de pâine prăjită pentru servire

Instrucțiuni:

  1. Începeți prin a tăia cățelul de usturoi în bucăți mici.
  2. Adăugați măslinele și usturoiul într-un blender sau procesor de alimente.
  3. Adăugați uleiul de măsline și sucul de lămâie și amestecați până obțineți o pastă fină.
  4. Adăugați iaurtul grecesc sau brânza de caju și sare și amestecați din nou până se omogenizează.
  5. Gustați și adăugați sare sau lămâie, dacă este necesar.
  6. Puneți pasta tartina într-un castron mic și decorați cu măsline întregi, dacă doriți.
  7. Serviți cu felii de pâine prăjită sau cu paine naan.

Brânza de caju este o opțiune vegană delicioasă și cremoasă care va adăuga o textură bună pastei tartinable.

Iata cum poti face branza din caju acasa:

Ingrediente pentru branza caju :

  • 2 cani de caju crud (inmuiat timp de cel putin 4 ore sau peste noapte)
  • 1/4 cana de apa
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare:

  • Clateste caju inmuiat sub apa rece si scurge-l bine.
  • Pune caju inmuiat intr-un robot de bucatarie si adauga apa, uleiul de masline, sucul de lamaie si sarea.
  • Amesteca toate ingredientele la viteza mare pana cand obtii o pasta fina si cremoasa. Poate fi necesar sa opresti robotul de cateva ori si sa cureti marginile cu o spatula.
  • Transfera pasta intr-un borcan si las-o la frigider timp de cel putin 2 ore pentru a se intari si a-si dezvolta aromele.
  • Branza din caju poate fi pastrata in frigider timp de pana la 5 zile.

Tofu: Tofu este o altă opțiune excelentă pentru a îngroșa pasta de masline. Adăugați 50-100g de tofu transformat in pasta intr-un blender și amestecați bine.

Pasta tartinabila vegana cu ciuperci

Ingrediente :

  • 300 g ciuperci champignon
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • 4 lingurițe de maioneză vegană
  • o linguriță de muștar Dijon
  • o lingură de mărar proaspăt tocat
  • felii de pâine prăjită pentru servit

Instrucțiuni :

  1. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și adăugați ceapa tocată mărunt și usturoiul mărunțit. Căliți-le timp de 2-3 minute, până se înmoaie.
  2. Adăugați ciupercile tăiate felii și gătiți-le până când se rumenesc ușor, amestecând din când în când. Condimentați cu sare și piper după gust.
  3. Transferați ciupercile într-un robot de bucătărie și adăugați zeama de lămâie, maioneza vegană, muștarul dijon și mărarul tocat. Amestecați până când obțineți o pastă omogenă.
  4. Răciți pastă tartina timp de cel putin 4 ore inainte de a servi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.