Idei de umpluturi delicioase pentru tacos

Iată câteva idei de umpluturi delicioase pentru tacos:

  • CARNE ASADA : Felii subțiri de carne de vită rumenite și condimentate cu usturoi, chili, sare și piper. Se pot adăuga ceapă verde și ardei iute pentru mai multă aromă.

Carnea asada este o mâncare tradițională din bucătăria mexicană, care constă în carne (carne de vită) friptă sau prăjită la grătar și tăiată felii subțiri.

Bucățile mari de carne se marineaza într-un amestec de suc de lămâie, usturoi, ierburi și condimente. Carnea asada marinata se feliaza felii subtiri si se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei de masline,usturoi,chilli,sare si piper negru proaspat maciat.

Carnea asada este servită de obicei cu tortilla, orez, frijoles refritos (fasole prăjită), pico de gallo (sos proaspăt de roșii, ceapă, coriandru și lămâie), guacamole și alte sosuri sau garnituri după preferință. Este o mâncare delicioasă și plină de arome care poate fi savurată într-o varietate de feluri de mâncare, inclusiv tacos, burritos sau pe un platou cu garnituri.

  • PUI CU CHIPOTLE : Piept de pui tăiat cubulețe și gătit cu sos de ardei chipotle (sos de ardei iuti afumati), usturoi și suc de lime. Se pot adăuga ceapă roșie, coriandru proaspăt și avocado.

Daca nu gasiti sos de ardei chipotle puteti improviza un sos din 2 ardei iuti, 1 lingurita de zahar si 1 lingurita de boia dulce afumata extra, 1 lingurita de otet si o jumatate de conserva rosii taiate cuburi.

  • FASOLE CU QUESO : Fasole negre gătita cu ceapă, ardei, usturoi și condimente mexicane, servite cu brânză topită și guacamole.

Fasolele cu queso sunt un preparat delicios și simplu din bucătăria mexicană. Iată o rețetă simplă pentru a pregăti fasole cu queso:

Ingrediente:

  • 2 conserve de fasole neagră (sau alte tipuri de fasole)
  • 1/2 ceapă, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 lingură de ulei de măsline sau alte tipuri de ulei aromat
  • 1/2 linguriță de chili praf
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 1/2 cană de branza moale. Puteți utiliza brânză de casă proaspătă sau brânză feta mărunțită ca alternativă. Important este să alegeți o brânză care se va topi ușor și va adăuga o savoare delicioasă fasolei cu queso.

Încălziți uleiul într-o tigaie mare și adăugați ceapa tocată și usturoiul. Gatiti timp de 2-3 minute, până când ceapa devine transparentă.

Adăugați chili praf, sare și piper în tigaie și amestecați bine.

Clătiți fasolele într-o sită și adăugați-o în tigaie.

Gatiti timp de 5-10 minute până când fasolea este încălzita bine și îmbibata cu aromele din tigaie.

Adăugați branza și amestecați.

Gatiti timp de încă 2-3 minute până când se topește și se amestecă bine cu fasolele.

Puteti presara patrunjel sau coriandru tocat.

  • CARNITAS : Carne de porc lent gătită în suc propriu și condimentată cu usturoi, chile, sare și piper. Se poate adăuga ceapă, ardei și lime.

Carnitas este un preparat tradițional mexican de carne de porc fragedă și suculentă, gătită în ulei până când se rumenește și se înmoaie. Iată o rețetă simplă de carnitas:

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc (umăr sau pulpa)
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 1 cană de apă
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper negru măcinat
  • 2 linguri ulei de măsline

Instrucțiuni:

Tăiați carnea de porc în cuburi.

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare și adăugați carnea de porc, usturoiul și ceapa. Amestecați bine.

Adăugați apă, sare și piper și amestecați din nou. Lăsați să fiarbă la foc mediu până când carnea este gata și apa s-a evaporat, ceea ce va dura aproximativ 2 ore.

În timp ce carnea se rumenește, amestecați din când în când și adăugați apă la nevoie pentru a menține umiditatea.

Când carnea este fragedă și aurie, scoateți-o din tigaie cu o paletă și așezați-o pe o farfurie cu șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Servește carnitas calde alături de tortilla de porumb și cu garnituri precum ceapă, coriandru și guacamole.

  • PESTE CU LIME : Pește proaspăt marinat în suc de lime și condimentat cu ardei iute, ceapă roșie și coriandru proaspăt. Se poate servi cu o salată de varză și sos picant.

Pestele marinat cu lime este o rețetă simplă și delicioasă, care îți va impresiona cu siguranță familia și prietenii. Iată cum poți face peste marinat cu lime:

Ingrediente:

  • 4 fileuri de peste (de exemplu, cod sau somon)
  • Sucul de la 2 lime
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper negru măcinat
  • O mână de frunze proaspete de coriandru sau pătrunjel, tocate (opțional)

Instrucțiuni:

Într-un bol, amestecați sucul de lime, uleiul de măsline, usturoiul, sare și piperul.

Adăugați fileurile de pește în bol, asigurându-vă că sunt acoperite complet cu marinata. Lăsați să stea timp de cel puțin 30 de minute, preferabil în frigider, pentru a permite aromelor să pătrundă în pește.

Încălziți cuptorul la 200°C și pregătiți o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.

Scoateți fileurile de pește din marinată și așezați-le pe tava de copt. Turnați puțină marinată peste fiecare fileu.

Coaceți peștele timp de aproximativ 15-20 de minute, sau până când este fraged și se poate desprinde ușor cu o furculiță. Dacă doriți, turnați marinata rămasă peste pește în timpul coacerii.

Scoateți peștele din cuptor și presărați-l cu coriandru sau pătrunjel proaspăt tocat înainte de servire

  • TOFU CU LEGUME : Tofu tăiat cubulețe și gătit cu legume proaspete, precum morcovi, ardei, ceapă și ciuperci. Se poate servi cu sos de soia și ardei iute.

Reteta de tofu cu legume este una delicioasa si sanatoasa, care poate fi pregatita rapid si usor. Iata ce ai nevoie si cum se face:

Ingrediente:

  • 1 bloc de tofu
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel sau coriandru proaspat, pentru garnitura

Mod de preparare:

Taie tofu in cuburi sau fasii subtiri, dupa preferinta.

Curata si taie legumele in bucati mici sau in felii subtiri.

Incinge uleiul intr-o tigaie mare sau intr-un wok.

Adauga ceapa si usturoiul, si gateste-le pana devin aurii si translucide.

Adauga ardeiul, morcovul si dovlecelul, si gateste-le timp de 5-7 minute, pana cand legumele devin moi, dar inca crocante.

Adauga cuburile de tofu, sare si piper dupa gust, si gateste totul timp de inca 5-7 minute, pana cand tofu se rumeneste frumos si legumele se amesteca bine cu tofu.

Poti sa adaugi putina apa daca este necesar pentru a ajuta la gatirea legumelor si tofu-ului.

UMPLUTURI TACOS PENTRU COPII

Pentru copii, este posibil să doriți umpluturi mai simple și mai putin condimentate decât cele enumerate mai sus. Iată câteva idei de umpluturi delicioase pentru tacos care sunt potrivite pentru copii:

  1. Carne de pui cu brânză: Piept de pui tăiat cubulețe și gătit cu condimente pentru pui și servit cu brânză topită.
  2. Fasole cu brânză: Fasole negre sau albe gătite cu condimente mexicane, servite cu brânză topită.
  3. Carne de vită cu legume: Carne de vită tăiată cubulețe și gătită cu condimente pentru tacos, servită cu legume precum ardei și ceapă.
  4. Tocăniță de porc cu brânză: Tocăniță de porc gătită cu sos de roșii, servită cu brânză topită.
  5. Ouă cu bacon și brânză: Ouă bătute cu bacon crocant și brânză topită.
  6. Tofu cu legume: Tofu tăiat cubulețe și gătit cu legume precum morcovi, ardei și ciuperci, servit cu sos de soia și ardei iute.
  7. Branza moale topita cu legume : Legumele taiate cubulete (ceapa,ardei,dovlecel,ciuperci etc)se trag la tigaie cu putin unt sau ulei de masline, sare si piper.Cand s-au inmuiat putin se adauga branza moale (feta sau mozzarela) si se mai tin pe foc pana se topeste branza.

3 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.